Składniki:

– mąka20140930_213102

– jajko

– 2 jabłka

– mleko

– syrop klonowy lub cukier puder

– cynamon

 

Ciasto robię jak na naleśniki, z tym, że odrobinę gęstsze. Wsypuję do miski mąkę (ok. 2-3 szklanki), jedno jajko i dodaję tyle mleka, aby masa była na tyle płynna, aby można nalewać ją łyżką na patelnię.  Następnie kroję jabłka w małe kawałki i dodaję do masy. Smażę na złoty kolor.

Placki podaję z syropem klonowym i cynamonem. Alternatywnie syrop można zastąpić cukrem pudrem.

Categories: Obiady

One Response so far.

  1. Mr WordPress pisze:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply


Ostatnie przepisy

Ostatnie posty

Risotto

Posted on gru - 6 - 2014

0 Comment

Gruszki Pietruszki

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment

Vege miasto

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment

Najlepszy wegan burger w...

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment