Składniki: (2 porcje)

– ciasto francuskie      _DSC1324

– 200 g pieczarek

– cukinia

– papryka czerwona

– 2 ząbki czosnku

– szalotka

– przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka, bazylia, oregano)

 

Obrane i pokrojone w paski pieczarki smażyć na oliwie, dodać drobno posiekany czosnek i szalotkę. Dodać pokrojona paprykę i cukinię i dalej smażyć przez ok. 20 minut – w razie potrzeby podlać trochę wodę gdyby zaczęło się przypalać. Na koniec dodać przyprawy – sól, pieprz, bazylię i oregano.

Ciasto francuskie wyłożyć na brytfankę, ponakłuwać widelcem, nakryć folią i obciążyć np. ciecierzycą lub fasolą, aby ciasto za bardzo nie wyrosło. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni, wyjąć z piekarnika, zdjąć obciążenie i piec kolejne 10 minut. Następnie wyłożyć farsz na tartę i piec kolejne 15 minut aż tarta się zarumieni.

Categories: Obiady

Leave a Reply


Ostatnie przepisy

Ostatnie posty

Risotto

Posted on gru - 6 - 2014

0 Comment

Gruszki Pietruszki

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment

Vege miasto

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment

Najlepszy wegan burger w...

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment