Składniki:
– mieszanka sałat,
– rukola,
– ser camembert o smaku chilli,
– mały słoik czarnych oliwek,
– 2 marchewki,
– 50 g suszonych pomidorów,
– 1 mała czerwona cebula,
– pół czerwonej papryki
– zioła prowansalskie,
– orzechy nerkowca,
– 1 ząbek czosnku,
– bazylia,
– pieprz,
– sól,
– oliwa
Na talerzach układamy sałatę i rukolę. Przyrządzamy dressing: drobno siekamy czosnek, zalewamy oliwą, dodajemy zioła prowansalskie i bazylię według uznania i odstawiamy na 10 minut. Kroimy w małe kawałki paprykę, marchewki, cebulę i suszone pomidory i dodajemy do sałaty. Następnie kroimy ser camembert i również dodajemy do sałaty. Orzechy nerkowca rumienimy na patelni i doajemy do sałatki. Pieprzymy, solimy i na koniec polewamy sałatkę dressingiem.