Składniki:

– mieszanka sałat,

– rukola,

– ser camembert o smaku chilli,

– mały słoik czarnych oliwek,

– 2 marchewki,

– 50 g suszonych pomidorów,

– 1 mała czerwona cebula,

– pół czerwonej papryki

– zioła prowansalskie,

– orzechy nerkowca,

– 1 ząbek czosnku,

– bazylia,

– pieprz,

– sól,

– oliwa

Na talerzach układamy sałatę i rukolę. Przyrządzamy dressing: drobno siekamy czosnek, zalewamy oliwą, dodajemy zioła prowansalskie i bazylię według uznania i odstawiamy na 10 minut. Kroimy w małe kawałki paprykę, marchewki, cebulę i suszone pomidory i dodajemy do sałaty. Następnie kroimy ser camembert i również dodajemy do sałaty. Orzechy nerkowca rumienimy na patelni i doajemy do sałatki. Pieprzymy, solimy i na koniec polewamy sałatkę dressingiem.

Categories: Obiady

Leave a Reply


Ostatnie przepisy

Ostatnie posty

Risotto

Posted on gru - 6 - 2014

0 Comment

Gruszki Pietruszki

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment

Vege miasto

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment

Najlepszy wegan burger w...

Posted on gru - 3 - 2014

0 Comment